Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ‏


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ & Κ.Υ.

Ο εμπαιγμός του αρρώστου, του λειτουργού αλλά κυρίως του ίδιου του δικαιώματος στην υγεία από την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, είναι προκλητικός. Απλήρωτα ξενύχτια, υπερωρίες εφημερίες, έχουν φέρει εμάς έξω από τα όρια μας, αλλά και αμηχανία στον άρρωστο.
Υπενθυμίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
1.στο Ε.Σ.Υ. είμαστε από πίστη σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, από πίστη στο δικαίωμα της υγείας χωρίς φραγμούς, (εισιτήρια και οικονομική εμπλοκή του αρρώστου),
2. στη Ρόδο βρισκόμαστε από επιλογή και αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του με την ιατρική μας επιστήμη προσφορά στον ασθενή.
Το νοσοκομείο Ρόδου έχει πολλές δυνατότητες. Έχει αφοσιωμένους στη δημόσια υγεία, άριστα καταρτισμένους γιατρούς πού μπαίνοντας κάθε πρωί στο νοσοκομείο, γνωρίζουν ότι  θα περάσουν άλλη μια μέρα υπέρβασης του εαυτού τους και προσωπικής θυσίας.
Έχει νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενους πού τα έχουν δώσει όλα, χρόνια τώρα, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες με την αμοιβή των 3 ευρώ την ώρα της υπερωρίας και με λιγότερο προσωπικό, κάτω από τα όρια ασφάλειας. Νοσηλευτικό προσωπικό, πού συγχρόνως με την νοσηλεία, κάνει τη δουλειά του βοηθού θαλάμου, τραυματιοφορέα, παρηγορητή, και ενίοτε ενημερώνει κιόλας. Ο κάθε εργαζόμενος στο νοσοκομείο, φεύγοντας στο τέλος της βάρδιας του παίρνει μαζί του εκτός από τα 300 ευρώ 15νθήμερο, το αίσθημα πλήρους απαξίωσης από την πολιτεία και πολύ πίκρα για την έλλειψη αναγνώρισης αυτού τού έργου, στη δημόσια υγεία, πού στηρίχθηκε αποκλειστικά στους ώμους του, την απλήρωτη εργασία του, τις προσωπικές θυσίες του, τα ξενύχτια του. Ο αριθμός του νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού που θα προσληφθεί (και πάλι επικουρικά) θα είναι κατά πολύ μικρότερος των αναγκών  και η πρόσληψη τους δεν θα είναι έγκαιρη, με αποτέλεσμα την σοβαρή δυσλειτουργία των τμημάτων στο μεσοδιάστημα. Ιατρικό προσωπικό δεν θα προσληφθεί, ακόμη κι αν δεν επαρκεί.
Η μόνιμη κατάσταση υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, που συνεχώς ''καλύπτεται'' με επικουρικό και εποχιακό προσωπικό, είναι επιεικώς τραγική. Συνεχίζουμε, όμως, να δουλεύουμε με πάθος σε αυτό το νοσοκομείο για να είναι επαρκές, ποιοτικό και ασφαλές για τον κάτοικο αυτού του νησιού και τους επισκέπτες του.
Είμαστε σε μόνιμη κινητοποίηση, ετοιμότητα και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, που μεθοδεύει την σταδιακή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την συνεχή απομύζηση χρημάτων από την καταπάτηση του δικαιώματος της δωρεάν υγείας και την επιχειρηματική δράση εις βάρος του ασθενούς. Καλούμε κάθε κάτοικο αυτού του τόπου που νοιάζεται για την υγεία, την ποιότητα της περίθαλψης, το νοσοκομείο ΜΑΣ, να συνεχίσει να είναι δίπλα μας, γιατί μόνο έτσι το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών θα γυρίσει όφελος στην κοινωνία μας.
                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Α/ΤΗΣ Γ/ΤΕΑΣ   
            
             Β. ΚΙΝΟΥΣ                                 Μ.ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ

1 σχόλιο:

dgouvias είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ!

Δ. ΓΟΥΒΙΑΣ.
(Παν. Αιγαίου, βλ. και e-mail)