Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αξιοποίηση της περιουσίας των νοσοκομείων!


Σε καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας των δημόσιων νοσοκομείων προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας.
Μιλώντας στους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε την Παρασκευή ότι υπάρχει αναξιοποίητη περιουσία, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί:
'Να παραδώσουμε μία καταγραφή και ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί, να αξιοποιηθεί', ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακίνητα, προκειμένου να μην πληρώνονται ενοίκια.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που επιχειρεί στον τομέα του φαρμάκου, με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη:
'Έχω στοχοποιηθεί από παράγοντες που σχετίζονται με το φάρμακο', είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές και κατά των Ιατρικών Συλλόγων:
'Οι επαίσχυντοι, δήθεν επιστήμονες, είπαν ότι άνθρωποι οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω κατανάλωσης γενοσήμων'.
Προμήθειες
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους διοικητές να προχωρήσουν τις διαδικασίες εξόφλησης των προμηθευτών, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Νίκος Πολύζος.
Τούς ζήτησε, επίσης, να προχωρούν σε προμήθεια υλικού από χώρες του εξωτερικού, σε περιπτώσεις προμηθευτών, οι οποίοι εμφανίζουν συμπεριφορές ΄καρτέλ΄. Σχετική διάταξη - σημείωσε - περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο.
Για το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι υπήρξε μείωση κατά 50 εκατομμύρια ευρώ στο σχετικό κονδύλι.
Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε, υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, ζητώντας από τους διοικητές να περικόψουν - όπου μπορούν - τις πλασματικές εφημερίες από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: