Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τι γίνεται με τους διοικητές των νοσοκομείων;

Χωρίς επίσημη διοίκηση που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη σοβαρών αποφάσεων παραμένουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς μετά την απομάκρυνση των προηγούμενων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, τα αντίστοιχα χρέη ασκούν στα νοσοκομεία οι διευθυντές της ιατρικής ή της διοικητικής υπηρεσίας κάθε ιδρύματος. Οι άνθρωποι αυτοί ωστόσο, στερούνται γνώσεων αλλά και δικαιοδοσίας να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα κάθε νοσοκομείου και απλά «κάνουν κουπί» περιμένοντας να φτάσει η ώρα που στο …καράβι θα μπει καπετάνιος! Εν τω μεταξύ, η αρμόδια επιτροπή στην Αριστοτέλους λέγεται ότι συγκαλείται και συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα και ότι αναμένεται να έχει κάνει τις επιλογές της πριν από το …καλοκαίρι!

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει εδώ και μια ακριβώς εβδομάδα  και τις προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων για την πλήρωση των 75 + 71 θέσεων στο ΕΣΥ. Με τους προηγούμενους διοικητές να έχουν απομακρυνθεί ωστόσο από τα μέσα Δεκεμβρίου, η κατάσταση σε ορισμένα νοσοκομεία είναι πολύ- πολύ δύσκολη και το βάρος για τους εκτελούντες χρέη διοικητών δυσανάλογα βαρύ...
Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Πέτρος Γιαννουλάτος, η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και σε κάθε συνεδρίαση καλούνται από την περασμένη Πέμπτη για συνέντευξη μερικές δεκάδες υποψήφιοι (περί τους 30) μέχρι να καλυφθεί ο συνολικός αριθμός των 700 που φέρονται να έχουν τα τυπικά προσόντα και πέρασαν το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης. Να σημειώσουμε ότι αρχικά υποβλήθηκαν 1.632 αιτήσεις ενδιαφέροντος, εκ των οποίων 300 "κόπηκαν" από την αρχή λόγω λαθών και έκτοτε "κόβονται"  και για άλλους λόγους, ουσίας, και να ελπίσουμε όχι πολιτικούς...
Πρώτη προτεραιότητα της επιτροπής πάντως, είναι να επιλέξει τους διοικητές για τα νοσοκομεία του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν αυτοί των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, των νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στο τέλος τα νοσοκομεία στην υπόλοιπη χώρα.
Μάλιστα όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή», υπάρχει ένα μικρός αριθμός καλών βιογραφικών και μεγάλος αριθμός αδύναμων βιογραφικών... Κατά την αρχική αξιολόγηση βιογραφικών μάλιστα λέγεται ότι βρέθηκε ένας σερβιτόρος και μια κυρία που δήλωνε ως επάγγελμα αυτό της αεροσυνοδού.

iatropedia .gr

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κουντούρης Μιχάλης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  ΑΔΕΔΥ
Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους  αγρότες, τους  επιστήμονες,  τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε,  μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.
Τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνουν δεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνεχίζει  την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ
Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προωθεί  νέες σημαντικές  αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους  για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων,  των αγροτών κλπ,  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.
Στις «διαπραγματεύσεις» το κουαρτέτο των δανειστών θέτει το δίλημμα «είτε απελευθερώνεται η πώληση όλων των κόκκινων δανείων στα funds είτε θα βρεθείτε προ του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων» και η Κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πρόσληψη επικουρικού ιατρού ΩΡΛ για τρία χρόνια στο Γ.Ν.Ρόδου

Πώς κατανέμονται ανά νοσοκομείο οι 585 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού

Υγείας η απόφαση για την κατανομή των 585 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία.]
Η σχετική απόφαση, που παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
Αφορά θέσεις όλων των ειδικοτήτων (πλην γιατρών). Προκηρύσσονται, δηλαδή, θέσεις νοσηλευτών, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων, τεχνολόγων ακτινολόγων, φυσιοθεραπευτών, μαιών, τραυματιοφορέων και διοικητικού προσωπικού.
Η κατανομή των θέσεων ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει ως εξής:
  • 1η ΥΠΕ Αττικής: 162 θέσεις.
  • 2η ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου: 127 θέσεις.
  • 3η ΥΠΕ Μακεδονίας: 53 θέσεις.
  • 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης: 54 θέσεις.
  • 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: 47 θέσεις.
  • 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας: 79 θέσεις.
  • 7η ΥΠΕ Κρήτης: 63 θέσεις.
Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση επικουρικού προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα μηνών.
Η δαπάνη πρόσληψης υπολογίζεται στα 7,9 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνεται στη συνολική πίστωση των 60 εκατομμυρίων, η οποία εγκρίθηκε και κατανεμήθηκε στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).
Η εν λόγω πίστωση περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς τρέχοντος έτους των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Μόνιμοι

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, στόχος να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας παράλληλα με τους διορισμούς των 985 μόνιμων εργαζόμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη (προκήρυξη 4Κ και 5Κ).
Αναμένεται και δεύτερη δέσμη προσλήψεων, η οποία θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, για την κάλυψη 2.440 θέσεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Από τις 21 Φεβρουαρίου δεν απαιτείται εκπλήρωση “αγροτικού” για εξετάσεις ειδικότητας

Δεν είναι υποχρεωτική από τις 21 Φεβρουαρίου η εκπλήρωση της θητείας υπαίθρου για όσους γιατρούς πρόκειται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις απόκτησης ειδικότητας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, η καταργηθείσα υποχρέωση αφορούσε πτυχιούχους ιατρικών σχολών, οι οποίοι λάμβαναν το πτυχίο τους από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 και εφεξής.
Η κατάργηση ισχύει από τις 21 Φεβρουαρίου 2016, ημερομηνία δημοσίευσης (και ισχύος) του σχετικού νόμου 4368/2016 (Α ́21).
Όσοι ενέπιπταν στις διατάξεις του καταργημένου άρθρου, δηλαδή είχαν αποκτήσει το πτυχίο τους έως τις 24 Δεκεμβρίου 2014 και δεν είχαν νόμιμη απαλλαγή και στις 21 Φεβρουαρίου 2016 δεν είχαν επιλεγεί ή δεν είχαν καταθέσει αίτηση για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, οφείλουν, εφόσον δεν απαλλάσσονται νομίμως, να έχουν εκπληρώσει την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου πριν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας.
Οι γιατροί, οι οποίοι, κατά τη δημοσίευση του νόμου 4368/2016 εκπληρώνουν την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ή έχει εκδοθεί απόφαση τοποθέτησης τους για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου πριν την τοποθέτησή τους για έναρξη ειδίκευσης.

Παράταση

Στους ανωτέρω ιατρούς παρέχεται το δικαίωμα αφενός για χρονική παράταση της τοποθέτησής τους στην ειδικότητα μέσα στην προθεσμία, που ορίζεται στην απόφαση τοποθέτησής τους, μετά από σχετική αίτησή τους στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και αφετέρου της καταχώρισής στους στον κατάλογο αναμονής για ειδίκευση, εκτός του προκαταρκτικού σταδίου και για το κύριο στάδιο της ειδίκευσής τους, επίσης μετά την υποβολή σχετικής αίτησής τους.
ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 15:24 Eπιστολή Ρένας Βενιανάκη για το Νοσοκομείο Ρόδου μετά την περιπέτεια της υγείας της Featured

Eπιστολή Ρένας Βενιανάκη για το Νοσοκομείο Ρόδου μετά την περιπέτεια της υγείας της
Επιστολή για το αιμοδυναμικό τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου έστειλε η δημοσιογράφος  Ρένα Βενιανάκη ύστερα απο την περιπέτεια υγείας που είχε η ίδια και την προσωπική της εμπειρία στο Νοσοκομείο.
Η  κ. Βενιανάκη σημειώνει.....
Αν  λειτουργούσε το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου…
Κύριε Διευθυντά
Το Αιμοδυναμικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου δημιουργήθηκε για να σώζει ζωές, έλεγε πριν από λίγα χρόνια ο καθηγητής Κρεμαστινός  και εξηγούσε γιατί επέμενε τόσο να τεθεί σε λειτουργία… Ναι, αρκεί φυσικά να λειτουργεί και όχι να έχει κατεβάσει ρολά…
Μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία μου, σκέφτομαι  πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν το απόγευμα της 9ης Μαρτίου που έφθασα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, λειτουργούσε αυτό το Τμήμα, όπως είχε σχεδιαστεί, σωστά και με ειδικευμένους γιατρούς… Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήμουν σε δύο-τρεις ημέρες στο σπίτι μου χωρίς κανένα κατάλοιπο από την περιπέτεια…
Είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας  τα τελευταία χρόνια. Αν έχει μείνει όρθιο μέχρι τώρα οφείλεται καθαρά στο προσωπικό του που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσει ανοιχτό για να είναι το αποκούμπι  του πολίτη σε μια δύσκολη στιγμή. Το Αιμοδυναμικό όμως είναι μια ξεχωριστή, ιδιάζουσα,  περίπτωση…
Για το Αιμοδυναμικό τμήμα εκπαιδεύτηκαν από τον κορυφαίο στο είδος του καρδιολόγο Αίαντα Αντωνιάδη, εδώ, στο νοσοκομείο της Ρόδου, τρεις καρδιολόγοι του νοσοκομείου. Άπειρα τότε τα ρεπορτάζ , για το πώς σώζονται ζωές…  Οι ειδικευμένοι γιατροί  από τους τρεις έμειναν ένας, ήρθε και ένας νέος αλλά έφυγε και αυτός… Γιατί;  Οι παροικούντες στην ..Ιατρική Ιερουσαλήμ της Ρόδου, φαντάζομαι ότι γνωρίζουν γιατί οδηγήθηκε σε λουκέτο το Αιμοδυναμικό και οφείλουν να εξαλείψουν τους λόγους  αυτούς  αν πράγματι θέλουν το Αιμοδυναιμικό  να προσφέρει ζωή στη Δωδεκάνησο και όχι απλά για να υπάρχει, έτσι, ως…αξιοθέατο του Νοσοκομείου!…
Χαίρομαι που με αφορμή τη δική μου περιπέτεια βρίσκεται και πάλι από την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ο Αίαντας Αντωνιάδης και προσφέρει σε συμπολίτες μας αυτά που δεν μπόρεσε σε μένα να προσφέρει το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου μας γιατί  είχε κατεβάσει τα ρολά… Ακούω ότι σύντομα θα έρθουν γιατροί, μαζί με τους ήδη εκπαιδευμένους της καρδιολογικής κλινικής ,για να γίνει μια νέα αρχή στη λειτουργία του. Ελπίζω, εύχομαι  όλες οι δυσαρμονίες του παρελθόντος να ξεπεραστούν και το Αιμοδυναμικό να γίνει ένα τμήμα αξιόπιστο,  συλλογικό, στο οποίο θα προσβλέπει  ο κάτοικος η ο επισκέπτης της Δωδεκανήσου σε περίπτωση που πάθει κάτι και χρειαστεί στεφανιογραφία… Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, η όποια βλάβη θα αποκαθίσταται και θα επιστρέφει υγιής στο σπίτι και στη ζωή του…
Πολλοί μου είπαν ότι τώρα είναι η ώρα να ανέβει το θέμα και τα όποια προβλήματα υπάρχουν τα αντιμετωπιστούν.  Να είναι σίγουροι ότι ως δημοσιογράφος θα το έχω πάντα σε προτεραιότητα από εδώ και πέρα όπως είχα όλα τα χρόνια  τα προβλήματα των δομών υγείας στην περιοχή μας. Άξιζε τον κόπο τελικά να στηρίζω το ΕΣΥ, σκεφτόμουν πολλές φορές κατά την διάρκεια της νοσηλείας μου.  Θα συνεχίσω φυσικά να κάνω το ίδιο, με μεγαλύτερη θέρμη από πριν και να παρακολουθώ βήμα-βήμα την εξέλιξη όλων των προβλημάτων είτε του νοσοκομείου μας είτε τον περιφερειακών ιατρείων των νησιών μας, είτε των υπολοίπων νοσοκομείων της Δωδεκανήσου… Όταν μπεις στο πρόβλημα, αντιλαμβάνεσαι  καλύτερα
Οφείλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν και σήμερα γράφω τούτη  την επιστολή από το κομπιούτερ του σπιτιού μου και η περιπέτεια είναι ένα μακρινό, κακό όνειρο…
Να ξεκινήσω από τον καθηγητή, βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλή Δημήτρη Κρεμαστινό για το συνεχές έμπρακτο ενδιαφέρον του για την υγεία μου. Άκουγα, μου έλεγαν αλλά είναι άλλο να το βλέπεις, άλλο να το ζεις… Απόλυτος ο σεβασμός στο πρόσωπο του από τους συναδέλφους του στο Αττικόν και φυσικά στο νοσοκομείο Ρόδου…. Τίποτα τελικά σε τούτη τη ζωή δεν είναι τυχαίο… Όλες οι πόρτες ανοιχτές με το που άκουγαν το όνομα του. Όχι, αυτή η συμπεριφορά όπως μου είπαν, όπως ξέρω και εγώ, είναι προς όλους η ίδια από τον καθηγητή, όχι μόνο στο πρόσωπο μου επειδή είμαι η Ρένα, η δημοσιογράφος. Τελικά η Δωδεκάνησος πρέπει να νοιώθει ευτυχής  που έχει έναν Κρεμαστινό δίπλα της!
Για τον Αίαντα Αντωνιάδη και το επιτελείο του, τα λόγια είναι περιττά… Κορυφή στο είδος του, απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνει! «Τυχεροί» μέσα στην ατυχία τους όσοι  πέφτουν στα χέρια του τούτο τον καιρό στο Νοσοκομείο της Ρόδου…
Πάντα έλεγα ότι το νοσοκομείο της Ρόδου έχει καλούς γιατρούς και το επιβεβαίωσα τη μια εβδομάδα που έμεινα, πρώτα στη ΜΕΘΕ και μετά στην καρδιολογική κλινική.
Οι καρδιολόγοι Τσαμπίκος Γιακουμάκης και Παπαγιάννης ήταν αυτοί που με ανέλαβαν μόλις έφτασα στα Επείγοντα. Από δίπλα και ο Βασίλης Κινούς που κινητοποίησε όλο το «σύστημα» και με περίμενε… Άψογοι επαγγελματίες, άνθρωποι, γιατροί με όλη τη σημασία της λέξης. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι καρδιολόγοι Κώστας Κατσίλλης και Μιχάλης Παπαοικονόμου, στο ίδιο μοτίβο και οι δύο… Και οι τέσσερις συγκροτημένοι, με ομαδικό πνεύμα και πάνω από τον ασθενή συνεχώς! Τους ευχαριστώ!
Για το νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘΕ, ότι και αν πω θα είναι λίγο… Τέτοιο ενδιαφέρον, τέτοιος επαγγελματισμός  και τόση φροντίδα για τους ασθενείς της ΜΕΘΕ από τις νοσηλεύτριες  αν μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα… Τώρα το έζησα…. Αριθμητικά οι ελάχιστες αλλά η προσφορά τεράστια…. Και με αξιοπρέπεια… Καμιά δεν ήρθε να μου πει  για τις άδειες που δεν παίρνουν, για τα ρεπό που τους οφείλονται… Υποκλίνομαι  σε όλες τους! Ευχαριστίες και στο προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής για τις τρεις μέρες που έμεινα.
Να ευχαριστήσω τον Λάμπη ΠΛάτση  από την β ΔΥΠΕ για το ενδιαφέρον του όπως και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Αττικόν για την φροντίδα τους.
Οφείλω να ευχαριστήσω επίσης τον βουλευτή και φίλο μου Δημήτρη Γάκη που ήταν συνεχώς δίπλα μου, την φιλενάδα μου Τούλα αλλά και τη Μαρία που κράτησε όσες ημέρες χρειάστηκε τον μικρό Φοίβο!...
Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στην ΕΡΑ Ρόδου που ήταν στο πλευρό μου από τη πρώτη στιγμή  και με στήριξαν με κάθε τρόπο όπως και όλους τους άλλους συναδέλφους μου που έδειχναν συνεχώς το ενδιαφέρον τους για την πορεία της υγείας μου όπως και τοπικούς παράγοντες που βρέθηκαν δίπλα μου.
Πάνω από όλα να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες που απ’ότι μου έλεγαν έδειξαν την αγωνία τους για τη ζωή μου!
Όλα πήγαν καλά έστω και χωρίς το Αιμοδυναμικό της Ρόδου!
Να επαναλάβω την ευχή, να μην ξανακλείσει ποτέ το Αιμοδυναμικό Τμήμα και το Νοσοκομείο να καταφέρει να ξεπεράσει, με την βοήθεια όλως μας, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει! Και εδώ οι ευθύνες των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής τεράστιες… Να πιέσουν, να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν στελέχωση και επίλυση όλων των προβλημάτων που πιο ευαίσθητου ιδρύματος που διαθέτει η Ρόδος, το νοσοκομείο μας!





            Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία
                     Ρένα   Βενιανάκη
                    Δημοσιογράφος

Διαδικασία και τρόπος προκήρυξης θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ. και προθεσμία και τρόπος υποβολή δικαιολογητικών

ΑΔΑ: Ω5ΧΖ465ΦΥΟ-ΨΜΙ - Διαδικασία και τρόπος προκήρυξης θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ. και προθεσμία και τρόπος υποβολή δικαιολογητικών

 Λήψη αρχείου Προβολή αρχείου

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 24/03/2016 11:53:19

Είδος: ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Εγκύκλιος: Πώς θα γίνεται η έκδοση βιβλιαρίου για δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Ειδικό βιβλιάριο για δωρεάν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορούν να εκδώσουν οι ανασφάλιστοι και όσων το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί.
Προϋπόθεση είναι το εισόδημα αυτό να μην προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια, που να του παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης.
Σε περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία από 67% και άνω, το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50%.
Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνεται πως για την έκδοση βιβλιαρίου για τους ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση επί εντύπου που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α., στην οποία θα επισυνάπτεται φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή ταυτότητα ανιθαγενούς, δύο (2) φωτογραφίες του μέλους για το οποίο θα εκδοθεί βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα βεβαιώνεται ότι όλα τα στοιχεία που προσκομίζονται είναι αληθή, ότι ο αιτών είναι ανασφάλιστος και δεν δικαιούται ασφάλιση άμεσα ή έμμεσα από άλλο μέλος της οικογένειας και ότι σε περίπτωση που αλλάξει η ασφαλιστική του κατάσταση θα δηλωθεί αμέσως και θα παραδοθεί το βιβλιάριο στην υπηρεσία έκδοσής του. Επιπλέον στην υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχουν εισοδήματα από συντάξεις ή άλλες πηγές του εξωτερικού.
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας όπου δεν απαιτείται απόδειξη (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση ή υπάρχει νέα εγκατάσταση κ.λπ.
  3. Άδεια διαμονής για τους υπηκόους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας τους.
Για την κατηγορία 1Α εκτός των γενικών δικαιολογητικών, απαιτείται ακόμη:
Αντίγραφο εντύπων Ε1, Ε2, Ε9 από την εφορία.
Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στη υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
Βεβαίωση:
i. Αποδεικτικό πληρωμής Προνοιακού επιδόματος.
ii. Του ΟΓΑ προκειμένου για δικαιούχο που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα ή σύνταξη ή ισόβια πολυτεκνική σύνταξη).
iii. Για τους ομογενείς, επικυρωμένο αντίγραφο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς. Για τους ομογενείς, αλλοδαπούς ή πρόσφυγες, γίνεται έλεγχος του διαβατηρίου για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα και κρατούνται επικυρωμένα φωτοαντίγραφα στο σχετικό φάκελο.

Μητρώο

Οι δικαιούχοι που εφοδιάζονται με βιβλιάριο ανασφάλιστου, εγγράφονται στο Μητρώο Ανασφάλιστων και Οικονομικά Αδυνάτων που τηρείται στην αρμόδια υπηρεσία Υγείας ή Πρόνοιας κάθε Νομαρχίας.
Σύμφωνα με το νόμο ακολουθείται η κάτωθι διαδικασία:
Κατάθεση από τον αιτούντα (ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του) των προβλεπόμενων δικαιολογητικών στην αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας ή Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου μόνιμης κατοικίας του.
Έλεγχος των δικαιολογητικών από την υπηρεσία ως προς την πληρότητα και γνησιότητα.
Διαβίβαση των δικαιολογητικών σε ειδική Επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής η οποία συγκροτείται με απόφαση του Νομάρχη κατά Νομ/κή Αυτοδ/ση ή Νομ/κό Διαμέρισμα ή Νομ/κό Τομέα και αποτελείται από έναν υπάλληλο της ΔΟΥ κατηγορίας ΠΕ, έναν υπάλληλο (κατά προτίμηση Κοινωνικό Λειτουργό) της αρμόδιας Δ/νσης Πρόνοιας και έναν υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας (κατά προτίμηση ιατρικής ειδικότητας ή παραϊατρικού επαγγέλματος) με τους αναπληρωτές τους.
Μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος του βιβλιαρίου, η ανανέωσή του γίνεται με την ίδια διαδικασία με την οποία εκδίδεται. Δεν προσκομίζονται εκ νέου δικαιολογητικά που σύμφωνα με την κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας υπάρχουν στο φάκελο του αιτούντα. Άλλωστε η νομοθεσία προβλέπει να τηρείται και ηλεκτρονικός φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά και στοιχεία των αιτούντων, στα οποία το Υπουργείο έχει επίσης δυνατότητα άμεσης πρόσβασης.

Παροχές

Στους δικαιούχους βιβλιαρίου δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης παρέχεται:
Δωρεάν πλήρης νοσηλεία σε κλίνες Γ’ θέσης.
Εξέταση και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων (λίστας) στα ιδρύματα που αναφέρονται στην Απόφαση και διενέργεια παρακλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων.
Μεταφορά ασθενών με πλωτό ή αεροπορικό μέσο.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΠ ΤΟΥ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2016
Α.Π:7085


Ο απολογισμός που ακολουθεί εγκρίθηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε στις 18 Μαρτίου 2016, προκειμένου να παρουσιαστεί εισηγητικά στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 8, 9 και 10 Απριλίου στην Αθήνα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών οδήγησαν το 2008 στην υπογραφή κλαδικής συμφωνίας, η οποία κυρώθηκε το 2009 με νόμο, δίνοντας ανάσα στο ΕΣΥ με τις προσλήψεις που ξεκίνησαν, ενώ ταυτόχρονα βελτιώθηκαν οι συνθήκες εργασίας και αμοιβής των γιατρών.
Η έναρξη των μνημονίων διέκοψε τη διαδικασία προσλήψεων, ενώ λίγο αργότερα περιέκοψε δραστικά και τους μισθούς των γιατρών. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αποψιλώθηκαν σταδιακά από γιατρούς, οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων δέχτηκαν άγρια περικοπή, ενώ η ψήφιση του νόμου για το ΠΕΔΥ οδήγησε σε διάλυση τις υφιστάμενες αναιμικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας στη χώρα.
Παράλληλα ξεκίνησε το βίαιο κλείσιμο δομών υγείας, η περικοπή των οργανογραμμάτων και η περιστολή στα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών, με ακραίο δείγμα την ποινικοποίηση των οροθετικών γυναικών και τις αλλεπάλληλες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις των συνδικαλιστών.
Όλο αυτό το διάστημα οι αγώνες της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων υπήρξαν διαρκείς, σε συντονισμό με το λαϊκό κίνημα που είχε αναπτυχτεί σε όλη τη χώρα.
u

Δυστυχώς, παρά την κυβερνητική αλλαγή που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2015, η χώρα παραμένει προσδεδεμένη στα μνημόνια.
Οι κυρίαρχοι πολιτικοί κύκλοι της  ΕΕ και το ΔΝΤ εμμένουν στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των περικοπών, της δημοσιονομικής προσαρμογής προς όφελος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στη λογική της διατήρησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό μας αντίπαλο και συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της.
Το προσφυγικό κύμα των τελευταίων μηνών δημιουργεί σοβαρά ανθρωπιστικά προβλήματα στις δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένων από τον πόλεμο στη Συρία  που βρίσκονται στη χώρα μας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί στέκονται έμπρακτα αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με   ελληνικό λαό. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις ξενοφοβικές, ρατσιστικές και ακροδεξιές πολιτικές που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη και ωθούν τη χώρα μας σε ρόλο αποθήκης ψυχών και ανθρώπων. Είμαστε σταθερά υπέρ της ειρήνευσης στη Συρία  και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.  Τασσόμαστε υπέρ της  ανάληψης της ευθύνης διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και της αναλογικότητας.  
Το κίνημα των Νοσοκομειακών Γιατρών συνεχίζει τον αγώνα για την αποτίναξη της χώρας από το καθεστώς επιτήρησης και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Οι ελπίδες για μέτρα που θα σταθεροποιούσαν το σύστημα δεν επαληθεύτηκαν. Η χρηματοδότηση για το 2016 και οι ελάχιστοι νέοι διορισμοί που έγιναν μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοί να ανακόψουν την πορεία κατάρρευσης του συστήματος.  Κανένα επίσης θεσμικό μέτρο δεν πάρθηκε για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης των δημόσιων δομών υγείας.
Παρά το καθεστώς μνημονιακής επιτήρησης οφείλουμε να δεχτούμε ως μέτρο συμβατό με τις διεκδικήσεις του κινήματος τη νομοθετική πρωτοβουλία για την κάλυψη των ανασφάλιστων, όπως και την κατάργηση του πεντάευρου. Όμως το κλειδί για δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα αποτελεί η χρηματοδότηση. Η μικρή αύξηση της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων στα τέλη του 2015 και η ανάλογη το 2016 δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ούτε επαρκούν για τη δημιουργία δικτύου δομών ΠΦΥ.

Διεκδικήσεις
Η ΟΕΝΓΕ έχει περιγράψει στα Γενικά Συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν στην τριετία 2013-2016 τις θεμελιώδεις διεκδικήσεις της με βάση τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου, βασικότερες των οποίων είναι:
  • Πλήρης στελέχωση του ΕΣΥ με γιατρούς μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.   Να γίνει άμεσα η  έναρξη στοχευμένων προσλήψεων γιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας, τις οποίες  έχουμε προσδιορίσει στις 6.000 για την επόμενη τριετία.
  • Αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου.
§   Αξιοπρεπείς αμοιβές εφημεριών. Πληρωμή των εφημεριών τον επόμενο μήνα, κατάργηση του πλαφόν και των πρόσθετων εφημεριών και ενσωμάτωσή τους στις τακτικές εφημερίες για την ασφαλή κάλυψη των αναγκών του τμήματος. Επαρκή κονδύλια για ασφαλή προγράμματα εφημεριών. Εφημέρευση βάσει πρότυπου αναγκών για όλη την επικράτεια. 
§ Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση, ως μοναδική εργασιακή σχέση όλων των γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ενιαίες εργασιακές σχέσεις  και ενιαίος κανονισμός λειτουργίας για όλους τους γιατρούς που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία (ΕΣΥ, Πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί, ΙΚΑ)
§   Άμεση λειτουργία αυτόνομων ΤΕΠ με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό.
§   Δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και συνεχούς μετεκπαίδευσης των γιατρών, χωρίς εξάρτηση από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης ειδικευομένων (αναμόρφωση πλαισίου εκπαίδευσης,  αξιόπιστος έλεγχος και αξιολόγηση Τμημάτων και εκπαιδευτών που δίνουν ειδικότητα, καθηκοντολόγιο,    ιατρικές πράξεις)
§   Στήριξη των νέων γιατρών, ώστε να αναστραφεί η φυγή τους προς τις χώρες του εξωτερικού.
  • Επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και αναπροσανατολισμό των δαπανών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό τομέα προς τις δημόσιες δομές.
  • Δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος προμηθειών με διαφανείς διαγωνισμούς, ώστε να αποτραπεί η σπατάλη, η διαφθορά και η προκλητή ζήτηση.
  • Ανάπτυξη και αναδιοργάνωση των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και αξιοποίηση των ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ σε συντονιστικό, διεπιστημονικό και επιτελικό χαρακτήρα σε θέματα δημόσιας υγείας.
  • Διασφάλιση καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών σε ποιοτική φροντίδα υγείας και μείωση της συμμετοχής στο κόστος των εξετάσεων και φαρμάκων.
  • Ανάπτυξη ενός Δημόσιου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναδιοργάνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων και  ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
  • Διαφανή διακυβέρνηση του συστήματος Υγείας με έμφαση στο δημόσιο, κοινωνικό έλεγχο του συστήματος υγείας  και στην περιφερειακή του αποκέντρωση, αξιοποίηση του Υγειονομικού Χάρτη και αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ιατρικής εκπαίδευσης, των ιατρικών ειδικοτήτων και του ρόλου του ΚΕΣΥ.

Στόχοι
Η επικαιροποίηση είχε τεθεί ως όρος στην κλαδική συμφωνία του 2008. Επακολούθησε η απροκάλυπτη καταπάτηση των διατάξεων της κλαδικής συμφωνίας για μία 5ετία και άρνηση οιασδήποτε συζήτησης.
Εντέλει, στις αρχές του 2016 είχαμε την έναρξη συναντήσεων της ΟΕΝΓΕ με το υπουργείο Υγείας με κοινό στόχο την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις. Το συνέδριο της Ομοσπονδίας, ως ανώτατο όργανο αποφάσεων, θα αποφασίσει τους ειδικότερους στόχους και προϋποθέσεις και θα δώσει τις κατευθύνσεις στο νέο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ.
Απαιτούμε να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τα αιτήματα που έχουν τεθεί από πλευράς μας και να δεσμευτεί το υπουργείο Υγείας σε τακτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.
Η εκδίκαση της προσφυγής της ΟΕΝΓΕ στο ΣτΕ για την αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου έχει μετατεθεί χρονικά λόγω της αποχής των δικηγόρων. Επιδιώκουμε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο, ώστε να αξιοποιηθεί ως σημαντικός μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιωθούν οι απολαβές των Νοσοκομειακών Γιατρών.


Συνεδριάσεις Γενικού Συμβουλίου
Σε όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας του Γενικού Συμβουλίου οι συνεδριάσεις ήταν τακτικές, πραγματοποιούνταν ανά τρίμηνο κατά μέσο όρο, με συμμετοχή εκπροσώπων από τις Ενώσεις Γιατρών όλης της χώρας, οι οποίοι κατέθεταν τα προβλήματα και τις προτάσεις του, που προέκυπταν από Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων.
Έγινε προσπάθεια να υπάρχει παρουσία μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας στις συλλογικές διαδικασίες των Ενώσεων και να παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη στις περιπτώσεις εντάσεων με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ή δικαστικών διώξεων.
Σταθερή υπήρξε η νομική υποστήριξη των Ενώσεων σε δεκάδες ζητήματα που ανέκυπταν καθημερινά, με ανάλογες παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ σε εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Τέλος, δημιουργήθηκε ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας με τους υπόλοιπους φορείς της ιατρικής κοινότητας (Ιατρικοί Σύλλογοι, ΠΙΣ, τις άλλες Ομοσπονδίες του χώρου), αλλά και με τους συλλόγους των ασθενών (τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο).
Η κινηματική δράση της ΟΕΝΓΕ συνεχίστηκε όλη την τριετία, με προκήρυξη κλαδικών κινητοποιήσεων, αλλά και συμμετοχή στις πανελλαδικές- πανεργατικές κινητοποιήσεις, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν κορυφωθεί με αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η ΟΕΝΓΕ αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται από κοινού με όλους τους συναδέλφους που ζουν έντιμα από τον μισθό και τις εφημερίες τους προκειμένου να ανατρέψει τη θλιβερή πραγματικότητα στις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές και την υγειονομική περίθαλψη των συνανθρώπων μας.    
 

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ


      

Έγκριση πρόσληψης πεντακοσίων ογδόντα πέντε (585) ατόμων, επικουρικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , διάρκειας ως δώδεκα (12) μηνών , σε Φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Περι εφημεριών......

Σήμερα υπογράφτηκε το ένταλμα για τις εφημερίες Ιανουαρίου 2016 και έχει αναρτηθεί στην ΕΑΠ .θα καταβληθούν 24 Μαρτίου .

Συναδελφικά

Κινούς Βασίλης 

Εγκρίθηκαν 585 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία εγκρίνεται η κάλυψη 585 θέσεων επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, οι παραπάνω θέσεις αφορούν όλες τις ειδικότητες, πλην γιατρών (νοσηλευτές, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, μαίες, τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό).
Τις επόμενες μέρες οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα αναρτήσουν την προκήρυξη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Η διαδικασία επιλογής θα γίνει από τις ΥΠΕ με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Μόνιμοι

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με τις προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας παράλληλα με τους διορισμούς των 985 μόνιμων εργαζόμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη (προκήρυξη 4Κ και 5Κ).
Αναμένεται και δεύτερη δέσμη προσλήψεων, η οποία θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, για την κάλυψη 2.440 θέσεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
ΔΗΜ.Κ.

ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2015 - ΘΕΣΕΙΣ Υ.Ε.)

Αθηνα, 17 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2015 - ΘΕΣΕΙΣ Υ.Ε.)

Σήμερα εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν μίας (101) θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
 
Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

Τα οριστικά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) της ίδιας Προκήρυξης θα εκδοθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδίκασης των ενστάσεων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Διορισμός Διοικήτριας της 2ης Υ.ΠΕ.

Εγγραφο του αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου Ρόδου προς την νέα διοικήτρια 2ης ΥΠΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
εικόνα νοσοκομείου2η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»-
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ»
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΡΟΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ταχ. Δ/νση: 85100 ΡΟΔΟΣ
Τ.Θ. 138 – ΡΟΔΟΣ
Τηλ.: 22413 60147
FAX : 22413 60142


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Ρόδος :11/03/2016
Αριθμ. Πρωτ.: 


Προς:  Κα ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ

Κοινοποίηση:


Σχετικά:
  1. Την αριθμ. ΔΑΑΔ10034/08.03.09 απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  2. Την αριθμ. ΔΑΑΔ10363/04.03.16 απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ που αφορά την ανάκληση της αριθμ. ΔΑΑΔ10034/08.03.09 απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  3. Την αριθμ. 5548/09.03.16 αναφορά του Δ/ντη του ΤΕΠ Ρόδου κ. Γερασκλή Αντωνίου
  4. Την αριθμ. ΔΑΑΔ7885/23.2.16 έγγραφο της Υποδιοικήτριας της 2ης ΥΠΕ
  5. Την αριθμ. απάντηση του Νοσοκομείου στο έγγραφο ΔΑΑΔ7885/23.2.16 της Υποδιοικήτριας της 2ης ΥΠΕ
  6. Την  Αριθμ. Πρωτ. Γ.Π. οικ 7760/02.02.16 Εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθου Ανδρέα
  7. Το αριθμ. 4067/18.02.16 έγγραφο του Επιστημονικού Συμβουλίου και Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας

Mε μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση λάβαμε την απόφαση του απερχόμενου Διοικητή της 2ης ΥΠΕ (ΔΑΑΔ10363/04.03.16 ) να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση (ΔΑΑΔ10034/08.03.09 ) που αφορά την μετακίνηση ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο ΤΕΠ  του Γ.Ν. Ρόδου μας.
Σας ενημερώνουμε ότι στο νοσοκομείο μας υπάρχει σημαντική υποστελέχωση σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς που έχει οδηγήσει σε αδυναμία  κάλυψης τουλάχιστον 10 ημερών εφημέρευσης στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Ρόδου.
Σας επισημαίνουμε ότι μέχρι τώρα το πρόγραμμα εφημέρευσης τόσο στα ΤΕΠ όσο και τις κλινικές κορμού (Α’ και Β’  Παθολογική, Α’ και Β Χειρουργική, Καρδιολογική, Ουρολογική  και σε άλλες μικρότερες κλινικές) γίνεται με την αυτοθυσία των γιατρών που συνεχίζουν να υπηρετούν, και με πολλούς από αυτούς να αναγκάζονται να εφημερεύουν διπλάσιες εφημερίες από αυτές που τους αναλογούν, χωρίς αμοιβή και χωρίς δυνατότητα ανάπαυσης. 
 Σας παρακαλούμε θερμά όπως επανέλθετε στην αρχική απόφαση που προέβλεπε την μετακίνηση 4 (τεσσάρων) γιατρών από τα Κ. Υγείας της περιοχής μας για να μπορέσουμε να καταρτίσουμε ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης  στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας.


Πιστεύουμε ότι η ουσιαστική στήριξη της μοναδικής υγειονομικής δομής που προσφέρει δευτεροβάθμια και πολλές φορές τριτοβάθμια φροντίδα στη περιοχή της Δωδεκανήσου πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της 2ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, δεδομένης μάλιστα της τουριστικής περιόδου που σύντομα θα ξεκινήσει.
Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση και την προσωπική συμβολή σας  στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος που αντιμετωπίζει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας.

Εσωτ. Διανομή          
-Γραμματεία                
-Δ.Ι.Υ.-Ε.Σ.
-Αν Διοικητής


Ο  ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ