Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Συμφωνούμε απόλυτα στην έναρξη διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου υγείας με σκοπό την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας ώστε να δοθεί και λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται στα περιφερειακά νοσοκομεία με την ψήφιση του νόμου για τα ωράρια απασχόλησης των ιατρών

Από ygeianet.gr

Στις 20 Ιανουαρίου 2016 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έστειλε επιστολή, με την οποία καλούσε την ΟΕΝΓΕ σε διάλογο με σκοπό την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας. Το θέμα παραπέμφθηκε στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που επρόκειτο να γίνει λόγο αργότερα, τον Απρίλιο 2016. 
Το συνέδριο επικύρωσε ρητά την ανάγκη διαλόγου με το υπουργείο για επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας. Πλην όμως η νέα ηγεσία που προέκυψε συνέχιζε (και συνεχίζει ακόμη) να ισχυρίζεται πεισματικά πως δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις του ανώτατου οργάνου της Ομοσπονδίας και εφευρίσκει δεκάδες προσχήματα για να τις ακυρώσει. 
Εντέλει, μετά την πίεση που ασκούσαν στην ηγεσία της ΟΕΝΓΕ οι Ενώσεις Γιατρών, άρχισαν να ψελλίζουν δειλά πως θα στείλουν επιστολή στο υπουργείο ζητώντας διάλογο για την κλαδική συμφωνία, πιστεύοντας προφανώς πως το υπουργείο θ΄ απαντήσει αρνητικά. 
Κι όμως το υπουργείο απάντησε θετικά και καλεί την επόμενη εβδομάδα την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ σε συνάντηση για επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας.
Είδατε πουθενά ανακοίνωση του προεδρείου για την επικείμενη συνάντηση; Σιγή. Ούτε τις Ενώσεις, ούτε καν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου δεν ενημέρωσαν για την πρόσκληση συνάντησης που έλαβαν, λες και πρόκειται για αμαρτωλό ραντεβού!
Ελπίζουμε πως θα προσέλθουν στη συνάντηση. Αν και με τα καμώματα που μετέρχονται πολύ φοβούμαστε πως θα επιδιώξουν να παρελκύσουν ή να τινάξουν το διάλογο στον αέρα.
Μακάρι να διαψευστούμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: