Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Κατάρτιση και τήρηση καταλόγου και διαδικασία τοποθέτησης ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση στις Πολυδύναμες Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων των παρ. 8 και 9 του άρθρου 94 του ν. 4461/2017

ΑΣΕΠ- Αποτελέσματα προκήρυξης 7Κ/2016 που αφορά στην πλήρωση 348 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Μιχάλης Κουντούρης


Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece


Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2017
Α.Π:8262
ΠΡΟΣ:
·         ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
·         ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Νομικού Συμβούλου της ΟΕΝΓΕ κ. Μιχαήλ με τον κ. Αραβάνη, πάρεδρο του ΣτΕ και εισηγητή για το ιατρικό μισθολόγιο, ενημερωθήκαμε ότι αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης εντός του μηνός Οκτωβρίου.


Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Στα σκαριά το νομοσχέδιο για τις θεσμικές αλλαγές στην Υγεία – Κατατίθεται έως το τέλος του έτους

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος του έτους το νομοσχέδιο με τις θεσμικές αλλαγές στο ΕΣΥ.
Θα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – αλλαγές στους κανονισμούς των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και παρεμβάσεις στη χωροταξία των ΥΠΕ.
Η πολιτική ηγεσία προωθεί νέο μοντέλο διοίκησης του συστήματος, με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διασύνδεση μεταξύ των δημόσιων δομών.
Μεταξύ των ρυθμίσεων θα περιληφθούν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν σταδιακά έως το τέλος του 2017.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει δεσμευτεί να καλέσει σε ανοικτή συζήτηση για τα υπόλοιπα κλαδικά θέματα που είναι σε εκκρεμότητα με το προς ψήφιση νομοσχέδιο.
Σε αυτό, θα περιληφθούν παρεμβάσεις για το θέμα του νοσηλευτικού κλάδου, όπως προέκυψε από συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας την Παρασκευή με το προεδρείο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).
Ο Ανδρέας Ξανθός διευκρίνισε πως το νομοσχέδιο που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση και αφορά τον νοσηλευτικό κλάδο, θα ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο του ευρύτερου νομοσχεδίου θεσμικής αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ.

Βούληση

Ο υπουργός επέμεινε ότι είναι ισχυρή πολιτική βούληση του υπουργείου να προχωρήσουν και να νομοθετηθούν, προφανώς μετά από συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, οι δύο βασικές αλλαγές:
  • Τον ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού, με διακριτές κατηγορίες και με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα.
  • Τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της ΕΝΕ με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και την οργάνωση των τμημάτων της ανά περιφερειακή ενότητα, παίρνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τη βιωσιμότητα του νέου οργανωτικού μοντέλου, αλλά κυρίως την ανάγκη ανοικτής, συμμετοχικής και αυθεντικότερης εκπροσώπησης όλων των νοσηλευτών.
Ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόθεση παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία και πρότεινε την συμφωνημένη ολιγόμηνη μετάθεση των εκλογών προκειμένου να προετοιμαστεί η διενέργεια τους με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Εκλογές

Η αντιπροσωπεία της ΕΝΕ δήλωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στις εκλογές και ότι η νέα διοίκηση θα συνεργαστεί με το υπουργείο για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, αποδεχόμενη ότι θα τεθεί αντικειμενικά θέμα επανάληψης των αρχαιρεσιών εντός του 2018 για την εναρμόνιση των οργάνων της ΕΝΕ με το νέο πλαίσιο που θα έχει ψηφιστεί.
Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε επίσης ότι η ρύθμιση για τον ενιαίο κλάδο νοσηλευτικής δεν συνεπάγεται σε καμιά περίπτωση απαξίωση τίτλων σπουδών ή υποβάθμιση πτυχίων.
Πρόκειται - είπε για αποτύπωση μίας πραγματικότητας καθημερινής συνεργασίας στα δημόσια νοσοκομεία χιλιάδων εργαζομένων διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης με στόχο την παροχή της καλύτερης δυνατής νοσηλευτικής φροντίδας.
Δημ.Κ

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Περί μισθοδοσίας...

Από πληροφορίες που είχαμε φαίνεται ότι στο τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι  ο νέος μισθός μας.Με τα νέα δεδομένα θα καταβληθεί όπως φαίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου. Οι  δικές μας πληροφορίες είναι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις..και εκεί που πιθανώς να υπάρχουν θα εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά όπως λέει ο νόμος. Εαν υπάρχουν αναδρομικά θα δοθούν τον Νοέμβριο. Με κάθε επιφύλαξη. Οι εφημερίες Αυγούστου θα καταβληθούν 13 Οκτωβρίου.

Συναδελφικά

Κινούς Βασίλης 

Υπουργείο Οικονομικών: Σε Υγεία και Παιδεία 5,74 εκατομμύρια ευρώ από εγκληματική δραστηριότητα


Το ποσό που θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας θα κατανεμηθεί σε τρεις δράσεις.


Με επιπλέον 5,74 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθούν έως το τέλος του έτους τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.
Καραγιώργος ΔημήτρηςΓράφει: ΚαραγιώργοςΔημήτρης
Πρόκειται για ποσό που προήλθε από εγκληματική δραστηριότητα και είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, από τα παραπάνω χρήματα τα 3 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στο υπουργείο Παιδείας και τα 2,74 εκατομμύρια στο υπουργείο Υγείας.
Το ποσό που θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας θα κατανεμηθεί σε τρεις δράσεις ως εξής:
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με το ποσό των 849.000 ευρώ, για κάλυψη λειτουργικών του αναγκών.
  • Ενίσχυση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) με το ποσό του 1,25 εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν υποχρεώσεις του καθώς και για την αγορά φαρμακευτικού - υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων.
  • Ενίσχυση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με το ποσό των 650.000 ευρώ, για την κάλυψη λειτουργικών του αναγκών.
Σύμφωνα με την απόφαση, από την ημερομηνία διάθεσής τους, τα εν λόγω ποσά θα πρέπει να απορροφηθούν εντός τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Δραστηριότητες

Το άρθρο 3 του νόμου 3591/2008, ορίζει πως έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες θεωρούνται τα εξής:
  • Μετατροπή ή μεταβίβαση περιουσίας εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες, με σκοπό την απόκρυψη ή τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης της ή την παροχή συνδρομής σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στις δραστηριότητες αυτές, προκειμένου να αποφύγει τις έννομες συνέπειες των πράξεων του.
  • Απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση ή χρήση περιουσίας ή στον τόπο όπου αυτή αποκτήθηκε ή ευρίσκεται ή την κυριότητα επί περιουσίας ή σχετικών με αυτή δικαιωμάτων, εν γνώσει του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες.
  • Απόκτηση, κατοχή, διαχείριση ή χρήση περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο της κτήσης ή της διαχείρισης, του γεγονότος ότι η περιουσία προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες.
  • Χρησιμοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, με Σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα.
  • Σύσταση οργάνωσης ή ομάδας δύο τουλάχιστον ατόμων για τη διάπραξη μιας ή περισσότερων από τις παραπάνω πράξεις και συμμετοχή σε τέτοια οργάνωση ή ομάδα.
Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες υπάρχει και όταν οι δραστηριότητες από τις οποίες προέρχεται η προς νομιμοποίηση περιουσία έλαβαν χώρα στο έδαφος άλλου κράτους, εφόσον αυτές θα ήταν βασικό αδίκημα αν διαπράττονταν στην Ελλάδα και θεωρούνται αξιόποινες σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους αυτού.